Dumnezeu se confeseaza oamenilor: Regretele

Sunt oameni care isi doresc sa traiasca fara regrete si atunci se arunca in tot felul de experiente, care nu se dovedesc mereu a fi cele mai inspirate. Sunt si unii care traiesc cu prea multe regrete, fie ca au facut, fie ca nu au facut ceva.

Sa va spun un secret: am si Eu regretele Mele. Intrebati geologii prin cate transformari a trecut planeta pana sa ajunga asa cum o stiti ori istoricii cate civilizatii se odihnesc in straturile adanci ale Pamantului. Spre deosebire de voi insa, Eu am tot timpul din lume sa regandesc lucrurile, sa indrept ce nu merge, sa o iau de la capat. Nu am ezitat sa repornesc cursul vietii ori de cate ori a fost nevoie, caci sufar un pic de perfectionism.

Fiind facuti dupa chipul si asemnarea Mea, recunosc ca am pus o povara prea mare pe umerii vostri. Aveti poate impresia ca trebuie sa faceti totul perfect, sa nu va irositi nicio clipa, sa fiti mereu la inaltime, sa va indepliniti magistral toate rolurile ori sa fiti mereu utili societatii.

Opriti-va si ascultati-Ma. A venit vremea sa va marturisesc ca tot ce am avut in intentie a fost ca oamenii sa fie creatia Mea perfecta, iar aceasta Mi-a reusit. Nu mai am nimic de adaugat la voi. Acum aveti a va descoperi potentialul urias ce sta in spatele alcatuirii voastre si sa va bucurati de el, in fiecare clipa a existentei voastre trecatoare.

Respirati adanc si relaxati-va. Singurul regret acceptabil este acela de a nu fi simtit bucurie in orice experienta avuta. Bucurati-va pentru voi si pentru ceilalti, orice ar fi. Stiu ca pare imposibil sa cer a va bucura si de experientele dureroase ale vietii. Va asigur ca nimic din ceea ce va apare in cale nu este intamplator si nici nu este mai presus de puterile voastre.

Sunteti liberi sa traiti imperfect, atata timp cat traiti in bucurie.

 

Leave a comment