Eliberare

Or fi multi oameni prizonieri in propriile vieti? Probabil ca da, caci nefericirea lor parca se simte in aerul ce-l respiram cu totii.

Cum devenim prizonieri?

Relativ simplu, lasandu-ne prinsi in valtoarea lucrurilor fara importanta, permitand sa fim folositi pana la abuz de oameni care ne ‘iubesc’ sau care considera ca le apartinem, crezand ca o viata reusita este cea in care facem totul cum ‘se cuvine’ sau cum ‘trebuie’.

Si cum ne putem elibera?

Reamintindu-ne esentialul, si anume ca traim viata noastra si nu pe a altora. Exprimand onest cine suntem si fara teama de a nu fi acceptati. Stabilind limitele disponibilitatii noastre fata de restul lumii si aratand cu fermitate linia peste care nu se poate trece.

Reinvatand ce este dragostea adevarata. Ea nu santajeaza, nu sufoca, nu induce vinovatie. Iubindu-ne pe noi neconditionat si reflectand aceasta iubire in toti ceilalti oameni din viata noastra.

Admitand ca in afara de relatia parinte-copil, orice alte relatii sunt temporare. Si ca nu suntem responsabili decat pentru jumatatea noastra din fiecare relatie.

Realizand ca viata pe pamant e cea mai frumoasa scoala despre cum sa devenim mai buni, fiecare dintre noi. Si ca desi putem invata din suferinta, nu aceasta este lectia principala a vietii. Destinul nostru este iubirea.

Intelegand ca suntem nascuti liberi si ca trebuie sa murim liberi.

Breaking Free

Zenos Frudakis – Freedom

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s