Capitolul V

Prima lor intalnire in parc marca inceputul unei serii de intalniri in aer liber pe parcursul verii. Instinctiv simtira amandoi nevoia de a se descoperi incet-incet, departe de vietile lor obisnuite, de familii si prieteni. Aflara ca le plac plimbarile cu bicicleta, drumetiile prin padure, tenisul si inotul.

Intre aceste escapade in natura la sfarsit de saptamana, se vedeau la masa sau la vreun spectacol ori la film. Nu foarte des insa, pentru ca treceau amandoi prin perioade destul de aglomerate la serviciu. Mihai trebui sa plece de multe ori in regiunea din Europa pe care o coordona, uneori pentru cate o saptamana intreaga, iar Ana primi responsabilitatea pentru un proiect nou dificil ce o tinea pana seara tarziu la birou.

Nu era zi sa nu schimbe macar un mesaj sau sa-si telefoneze, fie numai sa-si ureze “Buna dimineata!” sau “Noapte buna!“. Cand aveau timp, isi povesteau ce mai facusera, ce mai voiau sa faca. Ana era cea vorbareata. Lui Mihai ii placea sa o asculte. El nu era obisnuit sa dea detalii despre viata lui, dar zi dupa zi devenea tot mai deschis. Gasea in Ana un bun sfatuitor, inclusiv in probleme profesionale, chiar daca lucrau in domenii diferite.

Intrarara intr-o rutina placuta. Se simteau confortabil impartasindu-si orice ganduri si discutand despre orice subiect. Construira in primul rand o frumoasa relatie de prietenie, fiind amandoi constienti ca sunt mai mult de atat. Niciunul nu puse limite atingerilor fizice, care devenira din ce in ce mai intime. Era clar ca existase de la inceput o reala atractie ce se pastrase si chiar crescuse in timp. Mihai nu facu insa nicio presiune asupra Anei, asteptand un semn clar din partea ei.

Masura dorintei sale de a trece intr-o alta etapa in relatia cu Ana o afla Mihai intr-o seara la sfarsitul lui iulie cand iesisera la restaurant inainte ca amandoi sa plece in concediile aranjate de dinainte de a se cunoaste. Vorbisera daca sa-si schimbe planurile, dar pana la urma ajunsesera la concluzia ca era prea mare bataia de cap si ca o scurta ‘pauza’ le-ar putea fi chiar de folos.

Couple walking at night

Conducand-o acasa dupa o cina prelungita in noapte, in timpul careia Ana fu in verva spunand bancuri si istorisiri amuzante (poate fusese vinul prea tare?), intrara impreuna in holul blocului unde locuia Ana. Inainte de a aprinde lumina pe scara, isi luara la revedere cu un sarut cumintel.

Pe Mihai il lovi dintr-odata gandul ca nu o va mai vedea doua saptamani la rand si sarutul se transforma intr-unul pasional. Gusta indelung din buzele ei, iar mainile incepura sa se plimbe pe corpul ale carui forme le avea intiparite in minte. Se lipira de perete uniti in imbratisare si el gemu cand Ana ii oferi acess la zone la careĀ visase nu de putine ori. Mihai auzea in cap gandul ca trebuie sa se opreasca, ca nu asa va fi prima lor data. Separandu-se cu greu, ii zise glumind Anei: “Cred ca am fost pe cale sa realizez prima penetrare prin trei straturi de haine“. Apoi continua cu voce joasa: “Ana, te doresc enorm. Cand vei fi pregatita sa-mi spui, pentru ca eu sunt al naibii de pregatit“. Ana rase usor: “Ti-am simtit cu tarie pregatirea. Vom face un pas inainte, Mihai. In curand.

Aceasta promisiune era absolut suficienta pentru Mihai. Vacanta pe insula greceasca din vara aceea fu marcata de vocea Anei repetand: “In curand“.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s